Stróża. Mali kucharze wzięli udział w owocowych warsztatach kulinarnych

Edukacja
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

owocowe_warsztaty_kulinarne
Uczestnicy owocowych warsztatów kulinarnych
30 maja w Światowy Dzień Soków dzieci z gminy i miasta Kraśnik uczestniczyły w kolejnych warsztatach kulinarnych zorganizowanych przez blogerkę kulinarną Martę Pyzik. Tym razem poznawały zasady zdrowego odżywiania w myśl zasady "5 porcji owoców i warzyw oraz soków".

 

Mali uczestnicy warsztatów przygotowali owocowe szaszłyki, kanapki wypełnione mnóstwem warzyw oraz kolorowe koktajle.

owocowe_warsztaty_kulinarne_2
Mali kucharze przygotowali owocowe szaszłyki, kanapki z warzywami oraz kolorowe koktajle

Werwy i zapału do pracy nie brakowało. Warsztaty odbyły się pod okiem blogerki kulinarnej Marty Pyzik (www.kolorowo- torcikowo.blogspot.com) w asyście mam uczestników.

 

Na ten dzień ogrom pysznych zdrowych soków dostarczył Tymbark, a warsztaty sponsorowało Starostwo Powiatowe w Kraśniku.